Process- och produktionsingenjör litografi

Tjänstebeskrivning
Obducat är inne i en expansiv fas och tjänsten som process- och produktionsingenjör inom litografi är fokuserad till vår produktionsservice verksamhet. Nu vill vi förstärka vårt team med kompetens inom litografiska produktionsprocesser. Här finns möjligheten för dig till arbete i en dynamisk miljö där processutveckling står i fokus med syftet att realisera primärt kunders krav men även interna processutvecklingsmål. Du kommer också att arbeta i nära samarbete med produktionsgruppen vid prototyp- och förserietillverkning.

Vår utveckling och produktion sker i renrum och inkluderar komplexa processteg såsom ytbeläggning av resist, Nanoimprint litografi, ALD och PE-CVD beläggning, torretsning m.m. I vårt arbete med att verifiera våra framsteg så använder vi avancerad analysutrustning såsom exempelvis AFM, SEM och andra typer av inspektionsutrustning.

Exempel på arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära utveckling av nya produktionsprocesser, validering av material och processer, hjälpa till med att optimera processflöden samt kontinuerligt förbättringsarbete avseende aktiviteterna inom produktionsservice verksamheten.
Rollen kan anpassas beroende på din profil och på vilket sätt du kan bidra till verksamheten.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull och har en stark drivkraft för att finna lösningar på komplexa process- eller materialproblem. Du har ett stort intresse för utveckling av litografirelaterade processer och har gott handlag med avancerad utrustning. Du är tar initiativ, är självgående såväl som att du har lätt för att arbeta i team där din goda kommunikationsförmåga kommer till pass samt att du ser vikten av att slutföra uppdrag.

För att lyckas i rollen krävs
– Master of Science eller motsvarande utbildning/erfarenhet inom litografiska processer.
– Dokumenterad erfarenhet inom nanoimprintlitografi, optisk litografi, tunnfilmsprocesser (CVD, PVD, ALD) samt torretsning (ICP-RIE).
– God samarbetsförmåga och kommunikationskunskaper
– Förmåga att arbeta självständigt och analytiskt
– Goda kunskaper i engelska i tal- och skrift då det är vårt koncernspråk.
– Krav B Körkort.
– Tjänsteresor inom Europa, Asien samt Nordamerika kan förekomma.

Erfarenhet från halvledartillverkning är meriterande.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Anställningsomfattning: Heltid
Tjänstgöringsort: Lund

Vänligen skicka din ansökan till career@obducat.com

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan!

Apply here