OBDUCAT AB (publ), en ledande leverantör av systemlösningar för litografiprocesser och nanoimprintlitografi (NIL), har ingått ett samarbetsavtal med USA-baserade Neutronix Quintel (NXQ), en välkänd leverantör av mask aligners & fotolitografisystem.

Obducat och NXQ har redan sedan tidigare en långvarig relation baserad på ömsesidig teknologisk respekt, och detta avtal markerar starten på ett mer omfattande samarbete fokuserat på försäljning, marknadsföring, service och support. NxQ kommer att stödja försäljnings- och marknadsföringsaktiviteterna samt sköta service och support för Obducats produkter på den amerikanska kontinenten och Obducat kommer att göra detsamma för NxQ:s produkter på den europeiska kontinenten.

"Vi vet från tidigare gemensamma projekt att NXQ:s litografiverktyg erbjuder unik och överlägsen prestanda och det passar mycket bra med Obducats mycket anpassningsbara produktplattform med fokus på massproduktion. NXQ:s kundfokus och överlägsna kundnöjdhet genom åren, med fler än 1500 installerade maskiner gör dem till en mycket önskvärd partner. Med detta samarbete kommer vi gemensamt att utöka vår marknadsnärvaro och lokala service och support, vilket i sin tur stärker vår konkurrenskraft. Dessutom kommer vi att kunna paketera erbjudanden om fristående maskiner samtidigt som vi får möjlighet att tillhandahålla mycket konkurrenskraftiga integrerade litografilösningar. Detta gör det också möjligt för oss att i en större omfattning anpassa oss till en snabbare föränderlig affärsmiljö med en ökad regionalisering – allt i strävan att ge våra kunder bästa möjliga support" säger Patrik Lundström, VD för Obducat.

"Obducat är känt i hela Europa och Asien för att vara en överlägsen teknikledare inom NIL, resist beläggnings, framkallning, lift off, rengöring och etsning verktyg. Obducat är en välkänd leverantör med gott rykte och en installationsbas på över 600 maskiner.  NXQ är glada över att samarbeta med Obducat som deras valda partner för att stödja expansionen till Nordamerika och Obducat är den perfekta partnern för vår expansion i hela Europa. Obducat-produkterna är mycket välkända för sin för prestanda och tillförlitlighet och det är deras imponerande kultur och engagemang för kundernas framgång som gör detta erbjudande så övertygande. Vårt kombinerade, utökade och flexibla produktutbud, som nu inkluderar klusterkonfigurationer, kommer att backas upp av det orubbliga engagemanget från exceptionell kundsupport. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda fler lösningar och upprätthålla engagemanget för våra kunders framgång. Detta är verkligen ett win-win-win-samarbete för NXQ och Obducat, men viktigast av allt en verklig vinst för våra kunder" säger Brett Arnold, VD för NxQ.

För mer information, var god kontakta:

Henri Bergstrand, Styrelseordförande: 046-10 16 00 eller 0708-88 72 45

Patrik Lundström, Koncernchef/VD: 046-10 16 00 eller 0703-27 37 38

Om Obducat AB (publ)

Obducat AB utvecklar och levererar teknologier, produkter och processer för produktion och replikering av avancerade mikro- och nanostrukturer. Obducats tjänster och produkter riktar sig i första hand till expansiva företag inom LED, OLED, halvledar-, display-, biomedicinska- och MEMS-industrierna. Obducats teknologier omfattar nanoimprintteknik, ytebeläggningsteknik och våtprocessningsteknik. Obducat har kontor i Sverige, Tyskland och Kina med huvudkontor i Lund. Bolaget är ett publikt aktiebolag. Aktien är noterad på NGM Main Regulated Equity. Läs mer på www.obducat.com.

About Neutronix Quintel (NxQ)

NXQ manufactures photolithography and metrology equipment for customers who develop and manufacture a wide range of semiconductor products including MEMS, Wafer Level Packaging (WLP), 3DIC, System in Package (SIP), Compound Semiconductor (CS), Microfluidics, Optoelectronics and Bio Science technologies. NXQ was founded by industry veterans and has been designing and manufacturing mask aligners for over 35 years.